top of page
lisa-hb-transport.jpg

Lisa jönsson

Ålder: 19 år, fyller 20 i juni 2023

Kör: Maskintrailer, grusbil och lastväxlare

Kört lastbil sen: 2022

  • Facebook
  • Instagram

En dag på jobbet

Här får du lära känna Lisa som är lastbilschaufför på HB-transport.

Hur kom det sig att du blev lastbilschaufför?

Jag är uppvuxen på en lantgård. Där har jag hjälpt till mycket och bland annat kört traktor. Har alltid tyckt att det var roligt att köra stora fordon. När jag skulle välja till gymnasiet blev det att jag valde transport.
 

Vad är det bästa med yrket?

Det bästa med yrket och att köra lastbil är att jag får se nya vyer, miljöer och något nytt varje dag. Man kan tro att vara lastbilschaufför är ett stillasittande jobb, men det är det inte. Det är in och ut ur hytten många gånger på en dag. Speciellt när jag kör trailer, då lastar och lossar jag maskiner. Dessa ska köras på och av och de ska lastsäkras med kedjor, ”Björnar” och spännband. Så det är absolut ett rörligt jobb i jämförelse med att exempel sitta på ett kontor vid en dator. Jobbet är också mycket socialt då jag träffar mycket folk under en dag både kollegor och kunder.

Vad skulle du säga till någon som är nyfiken på yrket.

Jobbet är för det mesta flexibelt och ingen dag är den andra lik. Det finns många olika typer av transporter att köra och många olika möjligheter att utveckla sig i detta yrke.

Hur kom det sig att du började här på HB-Transport

Jag hade min APL praktik här på HB-Transport. Jag uppfattade företaget som en trevlig arbetsplats. När jag blev erbjuden arbete tackade jag ja och nu är jag fast anställd här.

Berätta lite om hur en arbetsdag kan se ut.

Dagarna för mig ser väldigt olika ut, eftersom jag kör lite olika saker här på HB-transport. För det mesta kör jag maskintrailer. Det finns tre maskintrailrar på Hb-transport och ibland är det inte jobb för alla tre, då hoppar jag över i en annan bil och kör grusbil eller lastväxlare.

 

Vad lyssnar du på när du är ute och kör (podd, musik, ljudbok) Har du något tips?

Jag lyssnar mest på radio och gärna lokalradio som håller mig uppdaterad på lokala nyheter och hur trafiken situationen ser ut på vägarna. Men jag lyssnar även på musik och poddar ibland.

Hur skulle du presentera HB transport för en ny medarbetare?

Det är ett jobb där man får göra allt möjligt, de har många olika typer av körningar. Vi är ett gott gäng och har alltid roligt på jobbet.

 

När du inte kör lastbil, vad gör du då?

När jag är hemma umgås jag med min familj. Jag hjälper även min pappa hemma på gården med vårt lantbruk.

 

Är du morgon eller kvällsmänniska?

Morgonmänniska, jag har blivit det med detta jobb som ofta har tidiga körningar på morgonen.

 

Har du tips på bra "förarhyttsmat"?

Pastasallad om jag äter kall mat och spagetti med köttfärssås om jag har möjlighet att värma maten.

vill du också bli en av oss? 

Håll utkik här efter lediga jobb. Du kan också skicka in en spontanansökan, så tar vi kontakt med dig om det dyker upp en ledig tjänst som passar dig. 

Maila din ansökan till: annika.johansson@hbtransport.com

bottom of page